CATALUNYANOTICIES.COM - Logo

El digital de Catalunya!

15/08/2020

::
Catalunya


Carles & Sofia Piano Duo escollits a París en l’homenatge a Berlioz

Catalunya  -  16/10/2019  - 

Interpretan la coneguda “Simfonia Fantàstcia” en versió per a piano a quatre mans

Aquest dissabte, 12 d’octubre, el barri residencial de Le Vésinet, un més rics de París que fa anys havia acollit a artistes com Fauré, Apollinaire o Montesquiou, ret homenatge al compositor Héctor Berlioz, en commemoració dels 150 anys de la seva mort.

I ho fa amb els artistes gironins Carles Lama i Sofia Cabruja a qui van encarregar expressament la interpretació de la seva obra més coneguda: La Simfonia Fantàstica, en la versió per a piano a quatre mans.

Carles i Sofia guarden una estreta relació amb París, des de que van estudiar a la prestigiosa “Ecole Normale de Musique” i a França són precisament reconeguts per les seves interpretacions de la música francesa (Debussy, Ravel, Fauré...) És per això que els organitzadors de l’Automne Musical du Vésinet van pensar de seguida en ells per a aquest concert d’homenatge al gran compositor francès.

La Simfonia, que té una durada d’una hora, té cinc moviments i en francès està subtitulada com a “Episodis de la vida d’un artista”. És una de les peces clau del període romàntic, ja que conté l’anomenada “idea fixa” (tema que es va repetint en tots els moviments) i és una obra programàtica (que segueix un “guió” o programa). La història suggereix que Berlioz va escriure-la sota els efectes de l’opi.

Després de la Simfonia, Carles i Sofia interpretaran també “Ma Mère l’Oye” de Ravel, una de les primeres obres que van tocar plegats quan van començar la seva carrera el 1987.

La gira dels artistes gironins continua als Estats Units, amb actuacions a Washington, South Carolina i a Florida, on faran un total de 4 concerts i una classe magistral a la prestigiosa Universitat de Tampa. Els programes, completament diferents que el de París, inclouen àries i obertures d’òpera a la primera part (Rossini, Bellini i Wagner) i El Amor Brujo de Falla i la virtuosíssima “La Valse” de Ravel en alguns dels concerts o el seu programa de “Lieder” germànic en d’altres.

A principis de novembre els espera la ciutat de Moscú, on interpretaran el seu projecte propi, el programa de música de pel·lícules “And the Winner Is...” per a piano a quatre mans i orquestra de corda.

El duet de pianistes també guarda una relació important amb els Estats Units, donat que hi van viure durant dos anys en què van realitzar els estudis de Master i Artist Diploma; i amb Rússia, des del moment que una de les professores més determinants de la seva carrera fou la russa Nina Svetlanova.

Així, doncs, en espai d’un mes, Carles i Sofia faran gala de la seva versatilitat i la seva capacitat de treball, que els permet oferir nombrosos recitals amb programes variats, rigorosos, i adaptats a les exigències dels programadors. Una capacitat de treball que ja els va valdre l’any 2017, coincidint amb els seus 30 anys de carrera, l’Estrella de Oro a la Excelencia Profesional o la Medalla de Oro al Mérito en el Trabajo.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya